Herkese merhabalar. Arkadaşlar ben de 2000 Model Peugeot 406 SV BVA Otomatik Şanzıman araba var. Automatic Gear Fault uyarısı için bir çok yerde yaptığım araştırmalar sonucu sorunun genelde şanzıman yağı ve selenoid elektro vanalardan olduğu yönünde. 4 litre şanzıman yağı aldım Castrol'un. Bunu tamirci ustayla görüştüm kendisi boşaltabileceğini söyledi.LAkin bir sitede okuduğum kadarıyla şanzıman yağı doldurulduktan sonra Planet 2000 programıyla beynin güncellenip yeni yağ dolumu yapıldı komutu verilmesi gerekiyormuş.Sorum şu ki otomatik şanzıman yağını normal motor ustası ve tamircisi doldurabilir mi? Ki benim ustam doldurabileceğini söyledi. Bunun bir seviyesi var mı? Ve yağ doldurulduktan sonra beynin güncellenmesi gerekiyor mu? Yağ soğutucunun da değişmesi veya temizlenmesi gerekiyor mu? Bir diğer sorum ise yağımı alıp Yetkili servise gidersem orada sadece şanzıman yağını değiştirilmeini istesem bunu yaparlar mı yoksa illa yağı onlardan mı almam gerekiyor. Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürlerimi sunarım.