Ben dizel derim. 25 30 bin km yıllık kullanımda toplamda yakıt olarak fark olur diye düşünüyorum. Hele ki 5-6 senede araba parası çıkar diye düşünüyorumArkadaşlar bu konuda sizin fikirleriniz benim için çok önemli, şöyle izah edeyim 5-6 sene binilecek ve aşağı yukarı yılda 25-30 bin km yol yapacak birisi için sizce hangi seçenek daha mantıklı hıh
Turbo büyütme yazılımla falan yürür deme abi. yakıtta artış olur mu üzecek kadar yürütürken merak ettim bak şimdi heheheh. Ben 1.6 110 hdi veya benzin 307 peşindeyimde seneyetabiki 1.6 hdi.ufak bir kaç ayarlamayla thp ile yurür bile sırıtma
İnsanları yanlışa yönlendirmeyin yahu bişe demiyoruz sesimiz çıkmıyor diye de bu kadar olmaz ben sunuyor muyum seçenek usturupluca sorulan sorunun şıkları arasında cevap veriyorum Karadeniz Uşağu burdyusuf sana iki seçenek sunuyorumve başkada bişe demiyorum
200 yada 2001 model peugeot 306 1.8 xt manuel + lpg
2002 yada 2003 model peugeot 406 2.0 sv manuel + lpg
Karadeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burd Karadeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burd Karadeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burd
Düşünecek olursak dizel alırken 5-6 lira fazla verilecek. Ben o parayi DI LPG sistemi taktirip thp ye binmeyi tercih ederdim meselaMadem yıllık belli bir km yapılacak bence de DizelThp'ye Lpg taktırsan bile kiti pahalı,amorti etmesi uzun sürecektir düşüncesindeyim.Dizel alıp keyfine bakmak daha mantıklı bence.
Esin abi gemileri yaktım pazarlık aşamasındayım Karadeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burd 1.6 dizel allure navigasyon, geri görüş kamera, sedefli beyaz , jbl ses sistemi 17 jant tek sıkıntı cam tavan değil yoksa pazarlık bitti (73000 TL) ama ben cam tavan istiyorum düşünme aşamsındayımyusuf sana iki seçenek sunuyorumve başkada bişe demiyorum
200 yada 2001 model peugeot 306 1.8 xt manuel + lpg
2002 yada 2003 model peugeot 406 2.0 sv manuel + lpg
Karadeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burd Karadeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burd Karadeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burd
Lpg ye vereceğin parayı da hdi ye harcarsın vututusu keyfi hem kullanırken hemde yakıt alırken yaşarsın o da varDüşünecek olursak dizel alırken 5-6 lira fazla verilecek. Ben o parayi DI LPG sistemi taktirip thp ye binmeyi tercih ederdim mesela
Titreşim yok, gürültü yok, vututu var, cuf cuf var, performans farkından bahsetmeyeyim bilehaydi bakalim gelde cik isin içinden
![]()
Cam tavan da ayrı bir hava yaEsin abi gemileri yaktım pazarlık aşamasındayım Karadeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burd 1.6 dizel allure navigasyon, geri görüş kamera, sedefli beyaz , jbl ses sistemi 17 jant tek sıkıntı cam tavan değil yoksa pazarlık bitti (73000 TL) ama ben cam tavan istiyorum düşünme aşamsındayım
Şayet ben sıfır araç almayı pek mantıklı bulmuyorum ama alacak olsam da her markayı dolaşırdım.Leon'lar mesela indirime gitmişti arkadaşım araştırıyordu.Sonuçta sıfır araç bakılıyor.Tek markaya bakmaktansa her tercihi değerlendirmek daha mantıklı olur.Sıfır araç olarak bence en iyi tercih 308 gibi geldi muadillerine bakarak , yalnılıyor da olabilirim
Yaptığım araştırmalara göre pejonun dizel motoru wolswagen grubun dizel motorlarından daha performanslı ve daha tasarruflu aynı zamanda donanım olarak da pejo yine üstün görünüyor özellikle 308 de ses yalıtımı harikaŞayet ben sıfır araç almayı pek mantıklı bulmuyorum ama alacak olsam da her markayı dolaşırdım.Leon'lar mesela indirime gitmişti arkadaşım araştırıyordu.Sonuçta sıfır araç bakılıyor.Tek markaya bakmaktansa her tercihi değerlendirmek daha mantıklı olur.
Kişisel tercihtir bunlar abi.Çok ağır farklar olacağını sanmıyorum ben.Sadece hepsini bilmek daha mantıklı sonuç çıkarmaya yarar diye düşünüyorumYaptığım araştırmalara göre pejonun dizel motoru wolswagen grubun dizel motorlarından daha performanslı ve daha tasarruflu aynı zamanda donanım olarak da pejo yine üstün görünüyor özellikle 308 de ses yalıtımı harika