1.6 Thp (156 HP Benzin) & 1.6 eHDİ (115 Hp Dizel) Hangisini tavsiye edersiniz ?

BlueLion

Yeni Üye
Arkadaşlar bu konuda sizin fikirleriniz benim için çok önemli, şöyle izah edeyim 5-6 sene binilecek ve aşağı yukarı yılda 25-30 bin km yol yapacak birisi için sizce hangi seçenek daha mantıklı hıh

cagrinanli

Yeni Üye
Arkadaşlar bu konuda sizin fikirleriniz benim için çok önemli, şöyle izah edeyim 5-6 sene binilecek ve aşağı yukarı yılda 25-30 bin km yol yapacak birisi için sizce hangi seçenek daha mantıklı hıh
Ben dizel derim. 25 30 bin km yıllık kullanımda toplamda yakıt olarak fark olur diye düşünüyorum. Hele ki 5-6 senede araba parası çıkar diye düşünüyorum :) ama şöyle bir durumda var thp sürüş keyfi :))

BlueLion

Yeni Üye
Birde fiyat olarak aralarında 5-6 lira var yani thp olan ucuz ama yakıt tasarrufu konusunda dizel bunu amorti eder gibi görünüyor thp ye tüp takılırmı acep :))

CeCoLi

Yeni Üye
Thp motorlar direkt enjeksiyon sistemiyle calistigindan dolayı LPG kitleri biraz pahali. Esnasinda LPG ile calisinca dizel almaya değmez, tereyagi gibi olur. Hem dusuk devirde tork, hemde saat gibi titresimsiz ve sessiz calisma, beraberinde ekonomide oldumu yemede yaninda yat. Performans farkida cabasi. Ama dizel ekonomi noktasında elbet karlidir. 308 in yeni kasasında 156 bg motoru 165 e cikarmislar...

Tatoo

Yeni Üye
Bence aradaki farkı verebiliyorsa dizel her zaman dizeldir.Sıfır araca LPG olayına girmeye değmez.25-30bin km de az bir rakam değil senede. Performans da tatmin eder düşüncesindeyim.

oguzhandincel

, ÇORUM
Madem yıllık belli bir km yapılacak bence de Dizel :) Thp'ye Lpg taktırsan bile kiti pahalı,amorti etmesi uzun sürecektir düşüncesindeyim.Dizel alıp keyfine bakmak daha mantıklı bence.

By_Ersin

Yönetici
yusuf sana iki seçenek sunuyorum :) ve başkada bişe demiyorum :)

200 yada 2001 model peugeot 306 1.8 xt manuel + lpg

2002 yada 2003 model peugeot 406 2.0 sv manuel + lpg

Karadeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burd Karadeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burd Karadeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burd

Tatoo

Yeni Üye

Karadeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burd Karadeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burd Karadeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burd
İnsanları yanlışa yönlendirmeyin yahu bişe demiyoruz sesimiz çıkmıyor diye de bu kadar olmaz ben sunuyor muyum seçenek usturupluca sorulan sorunun şıkları arasında cevap veriyorum Karadeniz Uşağu burd

CeCoLi

Yeni Üye
Madem yıllık belli bir km yapılacak bence de Dizel :) Thp'ye Lpg taktırsan bile kiti pahalı,amorti etmesi uzun sürecektir düşüncesindeyim.Dizel alıp keyfine bakmak daha mantıklı bence.
Düşünecek olursak dizel alırken 5-6 lira fazla verilecek. Ben o parayi DI LPG sistemi taktirip thp ye binmeyi tercih ederdim mesela :)

Titreşim yok, gürültü yok, vututu var, cuf cuf var, performans farkından bahsetmeyeyim bile :) haydi bakalim gelde cik isin içinden :)

BlueLion

Yeni Üye

Esin abi gemileri yaktım pazarlık aşamasındayım Karadeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burd 1.6 dizel allure navigasyon, geri görüş kamera, sedefli beyaz , jbl ses sistemi 17 jant tek sıkıntı cam tavan değil yoksa pazarlık bitti (73000 TL) ama ben cam tavan istiyorum düşünme aşamsındayım

Tatoo

Yeni Üye
Düşünecek olursak dizel alırken 5-6 lira fazla verilecek. Ben o parayi DI LPG sistemi taktirip thp ye binmeyi tercih ederdim mesela :)

Titreşim yok, gürültü yok, vututu var, cuf cuf var, performans farkından bahsetmeyeyim bile :) haydi bakalim gelde cik isin içinden :)
Lpg ye vereceğin parayı da hdi ye harcarsın vututusu keyfi hem kullanırken hemde yakıt alırken yaşarsın o da var :) 10bin km üstü senelik kullanan birisi için her zaman dizel daha iyidir bence.Kapalı otoparka bile sokma derdin var.Dizel candır Karadeniz Uşağu burd

Tatoo

Yeni Üye
Esin abi gemileri yaktım pazarlık aşamasındayım Karadeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burdKaradeniz Uşağu burd 1.6 dizel allure navigasyon, geri görüş kamera, sedefli beyaz , jbl ses sistemi 17 jant tek sıkıntı cam tavan değil yoksa pazarlık bitti (73000 TL) ama ben cam tavan istiyorum düşünme aşamsındayım
Cam tavan da ayrı bir hava ya :) 73.000 iyi fiyatmış sanki.80 küsürleri buluyo sitede tasarladığında.Ama 73'e de ne arabalar var be Karadeniz Uşağu burd

BlueLion

Yeni Üye
Sıfır araç olarak bence en iyi tercih 308 gibi geldi muadillerine bakarak , yalnılıyor da olabilirim

Tatoo

Yeni Üye
Sıfır araç olarak bence en iyi tercih 308 gibi geldi muadillerine bakarak , yalnılıyor da olabilirim
Şayet ben sıfır araç almayı pek mantıklı bulmuyorum ama alacak olsam da her markayı dolaşırdım.Leon'lar mesela indirime gitmişti arkadaşım araştırıyordu.Sonuçta sıfır araç bakılıyor.Tek markaya bakmaktansa her tercihi değerlendirmek daha mantıklı olur.

BlueLion

Yeni Üye
Şayet ben sıfır araç almayı pek mantıklı bulmuyorum ama alacak olsam da her markayı dolaşırdım.Leon'lar mesela indirime gitmişti arkadaşım araştırıyordu.Sonuçta sıfır araç bakılıyor.Tek markaya bakmaktansa her tercihi değerlendirmek daha mantıklı olur.
Yaptığım araştırmalara göre pejonun dizel motoru wolswagen grubun dizel motorlarından daha performanslı ve daha tasarruflu aynı zamanda donanım olarak da pejo yine üstün görünüyor özellikle 308 de ses yalıtımı harika

Tatoo

Yeni Üye
Yaptığım araştırmalara göre pejonun dizel motoru wolswagen grubun dizel motorlarından daha performanslı ve daha tasarruflu aynı zamanda donanım olarak da pejo yine üstün görünüyor özellikle 308 de ses yalıtımı harika
Kişisel tercihtir bunlar abi.Çok ağır farklar olacağını sanmıyorum ben.Sadece hepsini bilmek daha mantıklı sonuç çıkarmaya yarar diye düşünüyorum :)

gogo46

Yeni Üye
forumda herkez bilir 1.8 lpg li cemin arabayla 207gt nerdeyse kafa kafa ya gidiyordu.birde bu gt ye lpg takılsa nasıl gider mechul.haa tabi şans işi 35binde-45binde thp buldunuz piyasasınında 1-2 tl altında tabiki alınır.ama 70binde 80 binde dizel 1.6 207 bence daha mantıklı bir araç.hem performans hemde yakıt tüketimi bakımından.turbo araçlara takılan lpg kitinin fiyatını bilmiyorum ama aynı paraya 207 hdi neler yapılabilir bir düşünmek lazım.130-135 hp lik bir 207 hdi,thp nin içinden geçer.belki son hızda thp yetişir.oda 200 ün üzeri hızlar olur.birde hdi 4 kapı thp tek kapı.bir şey daha düşünülmeli neden hdi-thp den daha pahalı ;)