Azerbaycan Bağımsızlığına Kavuşmasının 22'nci Yılını Kutluyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SerKan1923

Yeni Üye
Azerbaycan, bağımsızlığına kavuşmasının 22'nci yıl dönümünü kutluyor.

Sovyetler Birliği'ne 1920 yılında katılan ülke, 18 Ekim 1991 yılında bağımsızlığını ilan etti. Mecliste yapılan oylamada oy birliğiyle Azerbaycan'ın bağımsızlığı yönündeki kararı

Azerbaycan, bağımsızlığına kavuşmasının 22'inci yıl dönümünü kutluyor. Sovyetler Birliği'ne 1920 yılında katılan ülke, 18 Ekim 1991 yılında bağımsızlığını ilan etti. Mecliste yapılan oylamada oy birliğiyle Azerbaycan'ın bağımsızlığı yönündeki kararı kabul edildi. 29 Aralık'ta ise söz konusu kararla ilgili halk oylaması yapıldı. Referanduma katılan halkın büyük çoğunluğunun oyları ile ülke bağımsızlığını ilan etti.

Azerbaycan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke ise Türkiye oldu.

Geride kalan 22 yıl Azerbaycan için hem zorluklar, hem de başarılarla dolu geçti. Ülkenin en büyük problemi olan Dağlık Karabağ henüz çözüme kavuşmadı. Ülke, yeraltı ve yer üstü kaynaklarını dünya pazarlarına çıkararak bölgenin en büyük ekonomisi olmuş durumda. Bağımsızlığını kazandığı yıllardan sonra bütçesini 10 kattan fazla arttıran Azerbaycan, yüzde 50 civarında olan işsizlik hacmini de yüzde 6'ya indirdi.

SerKan1923

Yeni Üye
Ey TÜRK!

Üstte Mavi Gök Çökmedikçe,

Altta Yağız Yer Delinmedikçe,

Senin İlini ve Töreni Kim Bozabilir?

Titre ve Kendine Dön!

Güçlü Bir Türk Ordusu, Güçlü Bir Türk Dünyası Demektir!

Güçlü Bir Türk Dünyası, Huzurlu Bir Dünya Demektir!

Bütün Turan Türk Yurdu, Bütün Türkler Bir Ordu!

Türk Yurdu Var Olsun!

Türk Irk'ı, Sağolsun!

TANRI TÜRK'Ü, KORUSUN!

Esenlikler Dilerim!

SerKan1923

Tatoo

Yeni Üye
Neden Türkçe? Benim bildiğim kadarı ile o kelime Türkçe değil ayrıca dinimizce pek uygun düşen bir isim olarak da geçmiyor:RpS_thumbup:

Edit:Tanrı kelimesi Türkçe kelime imiş.Ancak Allah sıfatının kullanılması dinimizce daha makbul görüldüğünü biliyorum

SerKan1923

Yeni Üye
Neden Türkçe? Benim bildiğim kadarı ile o kelime Türkçe değil ayrıca dinimizce pek uygun düşen bir isim olarak da geçmiyor:RpS_thumbup:
TANRI Kelimesinin Türkçe Olduğunu Sana Her Türlü İspatlarım Nitekim Forum'da Bu Defa Siyasi Boyuta Girer Ya da Öyle Sanarlar.

TANRI Kelimesi Öz Be Öz Türkçedir!

Ayrıca İşi Dini Olarak Ele Alırsak İnsanlarımızın %90'ı TANRI Kelimesini Yabancıların Kullandığı Bir Kelime Olarak Kabul Etmiştir.

arapça: Allah, Rab, Kur'an-ı Kerim'de 99 Adı Var!
Türkçe: TANRI
İngilizce: God
Yunanca: θεός
Vietnam: chúa
İspanyolca: dios
Portekizce: Deus

Tatoo

Yeni Üye

Edit:Tanrı kelimesi Türkçe kelime imiş.Ancak Allah sıfatının kullanılması dinimizce daha makbul görüldüğünü biliyorum
TANRI Kelimesinin Türkçe Olduğunu Sana Her Türlü İspatlarım Nitekim Forum'da Bu Defa Siyasi Boyuta Girer Ya da Öyle Sanarlar.

TANRI Kelimesi Öz Be Öz Türkçedir!

Ayrıca İşi Dini Olarak Ele Alırsak İnsanlarımızın %90'ı TANRI Kelimesini Yabancıların Kullandığı Bir Kelime Olarak Kabul Etmiştir.

arapça: Allah, Rab, Kur'an-ı Kerim'de 99 Adı Var!
Türkçe: TANRI
İngilizce: God
Yunanca: θεός
Vietnam: chúa
İspanyolca: dios
Portekizce: Deus

Kelimenin Türkçe olduğunu araştırmam sonucu öğrendim.Mesajımı da editledim sonradan.
Dediğin doğru olabilir %90'ımız o şekilde görüyor olabilir ancak herkesin farklı bir görüşü vardır saygı duyulması gerekir.Bana kalırsa Allah adını kullanmak daha güzeldir.Sonuçta Kuran-ı Kerim'in aslı Arapçadır.Osmanlının kullandığı dil de buna benzerdir..

SerKan1923

Yeni Üye
Kelimenin Türkçe olduğunu araştırmam sonucu öğrendim.Mesajımı da editledim sonradan.
Dediğin doğru olabilir %90'ımız o şekilde görüyor olabilir ancak herkesin farklı bir görüşü vardır saygı duyulması gerekir.Bana kalırsa Allah adını kullanmak daha güzeldir.Sonuçta Kuran-ı Kerim'in aslı Arapçadır.Osmanlının kullandığı dil de buna benzerdir..
Hata: Araştırma Yapmadan Kulaktan Kulağa Bir Çok Şeyin Doğruluğuna İnanmamız Değil mi?

Bir Türk Olarak, Herkesin Görüşüne Saygım Olduğunu Vurgulamak İsterim! :)

Onur Özdemir

Yeni Üye
Ben Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim ben bile bu kadar öz Türkçe kullanma peşinde değilim. Türkçe'sini kullansak güzel olur tabi ama illa etiminoljik sözlük karıştırıp bu sözcük Öz Türkçe mi ben bunu kullanayım mı, kullanmayım mı diyemeyiz. Öz Türkçe değil günümüz Türkçesiyle olan halini kullanabilsek bile yeterli. Tanrı Öz Türkçedir arkadaşlar "tengri" kökünden gelmektedir. Yabancılar Tanrı diyor denildiğine falan bakmayın siz yabancılar "god" diyor. :) Yok isim yerine ad kullan falan bunlar o kadar abartılacak şeyler değil...

SerKan1923

Yeni Üye
Ben Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim ben bile bu kadar öz Türkçe kullanma peşinde değilim. Türkçe'sini kullansak güzel olur tabi ama illa etiminoljik sözlük karıştırıp bu sözcük Öz Türkçe mi ben bunu kullanayım mı, kullanmayım mı diyemeyiz. Öz Türkçe değil günümüz Türkçesiyle olan halini kullanabilsek bile yeterli. Tanrı Öz Türkçedir arkadaşlar "tengri" kökünden gelmektedir. Yabancılar Tanrı diyor denildiğine falan bakmayın siz yabancılar "god" diyor. :) Yok isim yerine ad kullan falan bunlar o kadar abartılacak şeyler değil...
Onur Özdemir:

Teşekkür Ederim.

Türkçe Öğretmenliği Okuyorsunuz Çok Güzel Sizlere Okulda Hemen Hemen Tamamen Öz Türkçe'nin Okutulmadığını, Ders Olarak Verilmediğini Biliyorum, Yine Anılan Sözlüklere Bakmak Kişinin Sarf Ettiği Kelimeleri Araştırmak Çok Yerinde Bir Davranıştır Benim Görüşüme Göre, Yine Ad ve İsim Hususunda Ben Ad Kullanırım.

Bu Tür Durumlarla Karşılaşıp Fikir Alışverişi ve Araştırma Yaptığımız Sürece İster-İstemez Herkesin Kelime Haznesine Yerleşecektir Diye Düşünüyorum.

Esenlikler Dilerim!

afaruk307

Yeni Üye
Hata: Araştırma Yapmadan Kulaktan Kulağa Bir Çok Şeyin Doğruluğuna İnanmamız Değil mi?

Bir Türk Olarak, Herkesin Görüşüne Saygım Olduğunu Vurgulamak İsterim! :)

tanrı tengri'den gelir.ve tengri en eski türkçe kelimelerdendir.ben ne derim ? allah.çünkü büyüklerim allah diyor.onlardan öncekilerde allah demiş.dile yerleşenle başetmek olmaz.allah türkü korusun.

SerKan1923

Yeni Üye
tanrı tengri'den gelir.ve tengri en eski türkçe kelimelerdendir.ben ne derim ? allah.çünkü büyüklerim allah diyor.onlardan öncekilerde allah demiş.dile yerleşenle başetmek olmaz.allah türkü korusun.
Kelime'nin Türkçe Olması, arapça Olması Fark Etmez, Anılan Şeyin Bir Olması Önemlidir! :)

Onur Özdemir

Yeni Üye
Onur Özdemir:

Teşekkür Ederim.

Türkçe Öğretmenliği Okuyorsunuz Çok Güzel Sizlere Okulda Hemen Hemen Tamamen Öz Türkçe'nin Okutulmadığını, Ders Olarak Verilmediğini Biliyorum, Yine Anılan Sözlüklere Bakmak Kişinin Sarf Ettiği Kelimeleri Araştırmak Çok Yerinde Bir Davranıştır Benim Görüşüme Göre, Yine Ad ve İsim Hususunda Ben Ad Kullanırım.

Bu Tür Durumlarla Karşılaşıp Fikir Alışverişi ve Araştırma Yaptığımız Sürece İster-İstemez Herkesin Kelime Haznesine Yerleşecektir Diye Düşünüyorum.

Esenlikler Dilerim!
Öz Türkçe kullanmaya çalışman güzel. Bunun yanında şu yazım kurallarına dikkat etsen daha iyi olur. Büyük-küçük harf kullanımı... ;)

UmuT

Yeni Üye
bu konuşulan konu bizim kültürümüzdür arkadaşlar.biz öyle bir milletizki dünyadaki bütün ırklarla beraber yaşamış;yüzyıllarca yönetmişiz.Böyle farklılıklar olması çok normal.Ayrıca unutulmamalıkı bunlar zenginliktir.Ve hiçbirimiz bu kelimeleri yabancılığa özenmek için kullanmıyoruz.Ailemizden öyle gördüğümüz için kullanıyoruz.

Unutmadan söyleyeyim gereksiz yere yabancı kelime kullanımına da ayar olanlardanım.Örn(şuraları bir kontrol et yerine check et).Bunlarla mücadele etsek daha başarılı oluruz.Çünkü sokaklar,tabelalar bu saçmalıklarla dolu...

SerKan1923

Yeni Üye
Öz Türkçe kullanmaya çalışman güzel. Bunun yanında şu yazım kurallarına dikkat etsen daha iyi olur. Büyük-küçük harf kullanımı... ;)
Kardeşim O Benim Elimde Değil Farkındayım Post'larımı İncelerseniz Birinde Tamamen Doğru, Diğerinde Tamamen Yanlış!

Ben Bu Yüzden Ara Sıra Girdiğim Sınavlarda Örnek: 10 Eğitmenden 4'ü Puan Kırıyor, 1 Satır Yazsam, 2'nci Satır Yine Aynı! Bilgisayarda Böyle Değil Sırf El yazımda Böyle.. :)

bu konuşulan konu bizim kültürümüzdür arkadaşlar.biz öyle bir milletizki dünyadaki bütün ırklarla beraber yaşamış;yüzyıllarca yönetmişiz.Böyle farklılıklar olması çok normal.Ayrıca unutulmamalıkı bunlar zenginliktir.Ve hiçbirimiz bu kelimeleri yabancılığa özenmek için kullanmıyoruz.Ailemizden öyle gördüğümüz için kullanıyoruz.

Unutmadan söyleyeyim gereksiz yere yabancı kelime kullanımına da ayar olanlardanım.Örn(şuraları bir kontrol et yerine check et).Bunlarla mücadele etsek daha başarılı oluruz.Çünkü sokaklar,tabelalar bu saçmalıklarla dolu...
Aynı Düşüncelere katılıyorum kardeşim, benimle muhatap olan kim olursa olsun Türkçe yerine ingilizce devam ettiği an susturur düzeltirim, düzeltriririm.

Onur Özdemir

Yeni Üye
Kardeşim O Benim Elimde Değil Farkındayım Post'larımı İncelerseniz

Aynı Düşüncelere katılıyorum kardeşim, benimle muhatap olan kim olursa olsun Türkçe yerine ingilizce devam ettiği an susturur düzeltirim, düzeltriririm.
Post'un Türkçesi yok mu? :)

Hepimiz eleştiriye çok meraklıyız, biri bir yanlış yapsa da eleştirsem diye nöbette bekliyoruz. Peki ya kendimiz ne kadar doğruyuz? Bilmem anlatabildim mi, saygılarımla.. :)

SerKan1923

Yeni Üye

Post'un Türkçesi yok mu? :)

Hepimiz eleştiriye çok meraklıyız, biri bir yanlış yapsa da eleştirsem diye nöbette bekliyoruz. Peki ya kendimiz ne kadar doğruyuz? Bilmem anlatabildim mi, saygılarımla.. :)
neyse konuyu saptırmayalım.Herkes anladı birbirini:)
Düzeltiyorum, Tebrik ediyorum! Sizi temin ederim deneme amaçlıydı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...